Zaans Erfgoedprijs 2018 voor Nico Koelemeijer

Tijdens de op zaterdag 10 november gehouden jaarvergadering van de Vereniging Zaans Erfgoed is de Erfgoedprijs 2018 uitgereikt aan Nico Koelemeijer. Nico was voor deze prijs voorgedragen door het bestuur van het Historisch Genootschap Wormer.

Naast Nico waren Jelle van der Weide (Krommenie), Willem Hos (Assendelft) en Ron Sman (Zaandijk) voor deze prijs genomineerd.

In het juryrapport werd op de volgende punten uitgebreid uit de voordracht van ons bestuur geciteerd:

  • De uitvoering van vijf uitverkochte voorstellingen van De IJzeren vuist in juni 2018 die zonder de vasthoudende en tomeloze inzet van Nico nooit tot stand was gekomen;
  • Het feit dat Nico vanaf het begin veel werk heeft verricht voor het Historisch Genootschap Wormer, waarbij hij tijdens de bestuurscrisis boven de partijen is blijven staan waardoor het Genootschap een nieuwe start kon maken;
  • De rol die Nico heeft bij het jaarboek;
  • De verdiensten van Nico bij het behoud van het cultureel erfgoed in Jisp, waarbij met name de wegsloot en de kerk werden genoemd.

Naast de eer die Nico Koelemeijer werd toegewuifd, bestond de prijs uit een speciaal voor deze gelegenheid geschilderd werk van Jan Groenhart, met een zicht op het Jisper en Wormerveld.

Bewaren 10 november 2018