Succesvolle Open Monumentendagen 2016

10 en 11 september 2016 – Het Genootschap kan terugzien op een bijzonder geslaagde editie van de Open Monumentendagen dit jaar. Met een uitgebreid programma werd veel publiek getrokken.

De expositie van Jan Blokker in de Stoomhal ontving van de 290 bezoekers alom lof. Dit gold eveneens voor burgemeester Peter Tange met zijn lezing over de geschiedenis van het burgemeesterschap in een volle Machinekamer in de Stoomhal.
Daar werd tussendoor doorlopend de historisch film Leven na de rijst vertoond. Ook hiervoor was continu belangstelling.
Op uitnodiging van het Genootschap waren zaterdag tevens Piet Kleij en Cassandra Scheffer van het archeologisch depot aanwezig om bodemvondsten te beoordelen. Veel scherven werden niet ingebracht maar wel veel verhalen die een vervolg zullen krijgen.
Een geheel nieuw programmaonderdeel betrof de Jac Jongert-wandeling georganiseerd door Frans Koelemeijer waar vooraf al veel belangstelling voor was vanuit de pers. De fijnproevers hebben ervan genoten.

Eveneens nieuw waren op zondag drie vaartochten op de Zaan van ‘sluis tot sluis’ met een boot van de Poelboerderij. Een overweldigend succes met ’s ochtends een bijna volle boot en ’s middags tweemaal volle bak. Om met de woorden van Jan Blokker te spreken: ‘Het waren mooie dagen!’

Bewaren 11 september 2016