Openingsfeest Zaanbrug 13 april 2024

De afgelopen jaren is er hard gewerkt om de Zaanbrug tussen Wormerveer en Wormer te vervangen. Inmiddels zijn de werkzaamheden aan de Zaanbrug zo goed als klaar en wordt de brug opgeleverd. Dit bijzondere moment wordt feestelijk gevierd op zaterdag 13 april.

Programma Opening Zaanbrug

Zaterdag 13 april 2024

13.00 uur – 14.00 uur: officiële opening in de Stoomhal
14.00 uur – 14.30 uur: officiële openingshandeling bij de Zaanbrug

10.00 uur – 17.00 uur: 
In de Stoomhal is de expositie Kom over de brug met film en muziek.
In de Vermaning is de expositie Overbruggen met film en muziek en wordt de uitslag van de gedichtenwedstrijd bekendgemaakt.

Locaties:
Stoomhal: Rijstpellerij Pakhuis Hollandia, Pakhuisplein 44 Wormer
De Vermaning: Zaanweg 57, Wormerveer

Voor de openingshandeling van 14.00-14.30 uur hoeft er niet aangemeld te worden. Ook de exposities in de Stoomhal en Vermaning zijn tussen 10.00 uur en 17.00 uur gratis en zonder aanmelding te bezoeken.
Voorafgaand aan de openingshandeling (van 13.00 uur tot 14.00 uur) vindt het officiële gedeelte plaats. In verband met de voorbereidingen wordt u verzocht hiervoor wel aan te melden. U kunt zich hier aanmelden.

Een nieuwe Zaanbrug
De afgelopen jaren is er hard aan gewerkt om de voormalige Zaanbrug te vervangen voor een nieuwe brug. Met het vervangen van de Zaanbrug voldoet de brug weer aan de eisen van deze tijd. Tegelijkertijd met de vervanging van de Zaanbrug is het fiets- en voetpad aangepakt. De nieuwe Zaanbrug biedt daardoor meer ruimte aan fietsers en voetgangers wat de veiligheid ten goede komt.
Het vernieuwen van de Zaanbrug is onderdeel van het provinciaal programma ‘Vaart in de Zaan!’. Met dit programma wil de provincie de vaarbaarheid van de Zaan verbeteren, zodat bedrijven het vervoer over water blijvend kunnen benutten en uitbreiden. De Zaanbrug is de laatste brug vanuit dit programma die nog vervangen moest worden. Door bij de vervanging van de brug de doorvaart te verbreden en te verhogen kunnen schepen makkelijker de brug passeren. Voor het verkeer op de weg is dit fijn omdat de Zaanbrug minder vaak en minder lang open hoeft te staan.
Met de officiële opening van de Zaanbrug zit het werk voor het project ‘Vervanging Zaanbrug’ er echt helemaal op. Dan ligt er een nieuwe brug die er weer jaren tegenaan kan!

Bewaren 3 april 2024