Filmfestival zondag 24 maart 2024

Zaanstad 50 jaar op film

Ter ere van 50 jaar Zaanstad organiseert Videoclub Zaanstreek Noord een filmfestival. De filmclub uit de Zaanstreek heeft gezocht in de eigen archieven en andere archieven. Dat heeft geleid tot een prachtige mix van Zaanse films.

Laat je verrassen met juweeltjes, zoals de eerste Albert Heijn-reclame, Zaanstad onze stad, De rode Zaan en Wereld van windmolens. Maar ook uit eigen archief, zoals de bouw van de nieuwe Zaanbrug die door enkele leden van de club gedurende de hele bouw is gevolgd. En wat te denken van een documentaire over de chocolade-industrie in de Zaanstreek. Ten slotte een film over de watersnoodramp van 1916 op molen het Prinsenhof te Westzaan. Een gespeelde film van die ingrijpende gebeurtenis. Zo maar een greep uit het rijke filmaanbod van het festival.

Een filmfestival met vrije keuze en of combinatie uit vier filmblokken van elk 45 minuten.

  • Filmblok A:   Typisch Zaans!
  • Filmblok B:   Zaanse verhalen
  • Filmblok C:   Zaanstad in bedrijf
  • Filmblok D:   Verbinden

Kom ook naar dit filmavontuur, waar 50 jaar van het verleden opnieuw tot leven komt, en waarin we samen de verhalen opnieuw ontdekken die de Zaanstreek hebben gevormd. Een mooie gelegenheid om met vrienden en familie te genieten van de magie van film. Welkom op het filmfestival Zaanstad 50 jaar op film, waar de geschiedenis en het heden op film een mooie ervaring gaat worden.

Locatie:        De Stoomhal, Pakhuisplein 44, 1531MZ Wormer
Datum:         Zondag 24 maart van 10.00-16.00 uur
Entree:         € 4,00 per persoon, kaarten aan de kassa

Voor meer informatie en het gehele programma zie: www.videoclubzaanstreeknoord.nl

Bewaren 6 februari 2024