Kijk! Wormer toen en nu

Kijk! Wormer toen en nu, dat is de titel van het boek dat het Historisch Genootschap Wormer uitbrengt ter gelegenheid van de Open Monumentendagen dit jaar. De titel doet recht aan de inhoud van het boek want het is een echt kijkboek geworden. Met een groot aantal aansprekende afbeeldingen met korte begeleidende teksten wordt het Wormer van omstreeks 1900 getoond, wat er is veranderd en hoe het er anno 2021 uitziet. Topografische kaarten die de groei van Wormer sinds 1900 illustreren, completeren het boek.

Het fraai uitgevoerd boek zal velen aanspreken die het Wormer van vroeger hebben gekend, maar ongetwijfeld ook al die anderen de geïnteresseerd zijn in de historie van Wormer en wat er sindsdien is veranderd.

De presentatie vindt plaats op zaterdag 11 september, vanwege coronavoorschriften, in besloten kring in de Stoomhal, Pakhuisplein 44 Wormer. Daarna is de zaal open en start hier de verkoop van 11.15 – 16.00 uur. I.v.m. corona betaling bij voorkeur via de pinautomaat.

Tevens zullen dan in een slideshow de afbeeldingen uit het boek doorlopend worden vertoond op het grote scherm in de Stoomhal.

Vanaf dinsdag 14 september is het boek te koop bij Foto Loek Weenink-Ronald Goedheer, Dorpsstraat 34a, Wormer. Betaling eveneens bij voorkeur via de pinautomaat.

Bewaren 24 augustus 2021