Open Monumentendagen op 8 en 9 september 2018

De Beschuitstoren in beeld gevangen

De Beschuitstoren is herbouwd, voor het Historisch Genootschap Wormer alle reden om deze centraal te stellen in haar activiteiten voor de Open Monumentendagen van 2018. Dit jaar weer in de Stoomhal met een expositie op 8 en 9 september van alle bekende afbeeldingen van de Beschuitstoren en aanverwante zaken. Tot ons genoegen is op grote schaal voldaan aan onze oproep om onbekende schilderijen, tekeningen, replica’s en wat zoal meer is gemaakt van de Beschuitstoren na de sloop, aan te melden. Ook deze soms verrassende items maken onderdeel uit van de expositie.

Catalogus, (kinder)boek en slideshow
Zoals gebruikelijk verschijnt een catalogus van al het geëxposeerde, met tal van wetenswaardigheden over de oude Beschuitstoren. Op 8 september omstreeks 11.00 uur zal deze catalogus worden gepresenteerd tezamen het (kinder)boek Jacob en de torenschilder geschreven Hans Kuyper en uitgegeven door Uitgeverij Noord-Holland.
Daarnaast wordt een doorlopende slideshow vertoond van beelden van de oude Beschuitstoren en de herbouw van de nieuwe.

Kolfwedstrijd
Bij goed weer houdt de kolfvereniging op zaterdagmiddag vanaf 13.30 uur op het parkeerterrein van de Stoomhal haar jaarlijkse wedstrijd om de Beschuitstorentrofee en op zondagmiddag geeft ze hier demonstraties.

Bezichtiging Beschuitstoren
Op zaterdag 8 september is tevens de Beschuitstoren zelf open voor bezichtiging. Hier is het torenuurwerk te zien en een touchscreen te raadplegen met tal van wetenswaardigheden over de geschiedenis van Wormer

Openingstijden:

Stoomhal, Pakhuisplein 44, Wormer

  • Zaterdag 8 september van 10.00 uur tot 16.00 uur en
  • Zondag 9 september van 11.00 uur tot 16.00 uur

De Beschuitstoren, Dorpsstraat 125, Wormer

  • Zaterdag 8 september van 10.00 uur tot 16.00 uur

Klik hier voor het volledige programma.

Lepeltje van de Beschuitstoren geschonken door Arie Baak. Bron: Frans Koelemeijer

Detail lepeltje.

Bewaren 16 augustus 2018