Open Monumentendagen in Het Moriaanshoofd en de Beschuitstoren

Voor de Open Monumentendagen 2019 heeft het Historisch Genootschap Wormer een interessant programma samengesteld met voor elk wat wils.

Op zaterdag 14 september zitten we voor u klaar in het oudste café van de Zaanstreek, Het Moriaanshoofd, aanvang 10.00 uur met een expositie en een diashow over de herbergen, cafés en kroegen die Wormer en Jisp ooit heeft gekend. Om 11.30 uur vindt de presentatie van het boek Van schuim tot kraag plaats over hetzelfde onderwerp met hierin tevens allerlei anekdotische verhalen over het caféleven in vroeger tijden. Dit boek, waarvoor naar verwachting veel belangstelling zal zijn, is vanaf dat moment te koop. Van 15.30 tot 18.00 uur is er een gezellige nazit met bitterballen en live muziek van The Menessaurs, een semi-akoestisch trio met een bluesy repertoire.

Met Monumentendagen kan de Beschuitstoren in het programma natuurlijk niet ontbreken. Op zondag 15 september is de toren open voor bezichtiging. Verder organiseren we dan in het achterliggende gebouw een boekenmarkt met oude boeken en tijdschriften over de geschiedenis van de Zaanstreek en Amsterdam en alle door het Genootschap zelf uitgebracht publicaties en boeken. Tevens zal dan nogmaals de diashow over de herbergen, cafés en kroegen worden vertoond. Open van 11.00 tot 16.00 uur.

Wegens succes geprolongeerd, uitvoering van de Beschuitstorensuite. Als het weer het toelaat zal vanaf 13.30 uur op het plein bij de Beschuitstoren door het jeugdorkest Ratatouille opnieuw de Beschuitstorensuite worden gespeeld, wederom met medewerking van burgemeester Tange. Voor al degenen die dit op 6 juli hebben gemist een herkansing.

Bewaren 16 augustus 2019