Expositie historische afbeeldingen in Torenerf

15 maart 2016 – Op dinsdag 15 maart is door het Historisch Genootschap Wormer opnieuw een expositie ingericht met historische afbeeldingen in Torenerf. Deze keer betreft het een deel van de afbeeldingen die eerder zijn gebruikt voor de expositie tijdens de Open Monumentendagen in 2015.

Het thema is Kunst en ambacht. Er wordt werk van kunstenaars uit Wormer getoond, en ook veel interessante afbeeldingen en informatie over monumenten en inwoners van Wormer – nu veelal in kleur – komen ruimschoots aan bod. In de zomer van 2015 is door het Genootschap een soortgelijke expositie verzorgd. Het thema was toen ‘Mensen in Wormer’.

Het zien van foto’s van mensen in Wormer, bij hun dagelijkse werkzaamheden, tijdens het uitoefenen van hun beroep en het ‘weerzien’ van Wormer zoals het vroeger was, zal herkenning oproepen en aanleiding tot discussies geven zoals: wie dit nu wel zijn, wanneer en waar en hoe de omstandigheden destijds waren. Samengevat: het levert gespreksstof op en meer contact tussen de bewoners onderling.

Blijkens de reacties van zowel bewoners als bezoekers van Torenerf worden de afbeeldingen zeer gewaardeerd en brengen een feest van herkenning teweeg.

De expositie duurt tot 17 mei 2016.

Bewaren 15 maart 2016