header_zaanbrug_1894

Genootschapsnieuws november 2018

Beste lezer,

Dit is de eerste digitale nieuwsbrief van het Historisch Genootschap Wormer. U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich in het verleden heeft aangemeld of lid bent van het Genootschap. Als u Genootschapsnieuws voortaan wilt ontvangen, hoeft u niets te doen. Indien u deze nieuwsbrief niet wilt ontvangen, kunt u zich eenvoudig uitschrijven door onderaan rechts op de hyperlink 'Uitschrijven' te klikken. Wilt u uw gegevens bijwerken, klik dan op 'Wijzig abonnement'.

Met vriendelijke groet, Historisch Genootschap Wormer
FAMILIE_POST

Genootschapsdag zaterdag 17 november 2018

De jaarlijkse Genootschapsdag van het Historisch Genootschap Wormer wordt dit jaar weer gehouden in de Stoomhal, Pakhuisplein 44 te Wormer. Het is de dag waarop het Jaarboek 2018 wordt uitgereikt aan de leden. Het jaarboek biedt wederom een keur aan interessante artikelen. Onder meer komen de sociale woningbouw en de komst van arbeidsmigranten (Urkers) aan bod. Het programma voorziet verder in een expositie van de afbeeldingen uit het Jaarboek 2018 en een lezing van Dick Pranger om 11.30 uur over de 450-jarige geschiedenis van de Doopsgezinde gemeente Wormer-Jisp. Openingstijd 10.00-16.00 uur. U bent van harte welkom en neem vrienden en familie mee, de koffie staat klaar.

Aandenken herbouw Beschuitstoren

BESCHUITSBUS2
Alle leden van het Historisch Genootschap Wormer krijgen als aandenken aan de herbouw van de Beschuitstoren een fraaie beschuitbus cadeau. Deze zal worden uitgereikt tezamen met het Jaarboek 2018 tijdens de Genootschapsdag.

Lid worden van het Historisch Genootschap?

bew_viersprong_r.v.maanen
Als u dit jaar nog lid wordt van het Historisch Genootschap ontvangt u het Jaarboek 2018 en een fraaie beschuitbus cadeau zolang de voorraad strekt. Maar er zijn meer redenen om lid te worden. Vier keer per jaar ontvangt u onze periodiek Torenklanken met verenigingsnieuws en interessante artikelen over de lokale historie. Daarnaast ondersteunt u onze doelen: onderzoek naar en behoud van historisch waarden. Verder geeft het lidmaatschap recht op het bijwonen van lezingen, historische films en bezoeken van exposities. Klik op ‘Meer lezen’ om u op te geven.

Afhalen jaarboek en zitting in Beschuitstoren

BESCHUITSTOREN
Tot dusver was het gebruik dat niet afgehaalde jaarboeken voor leden nadien werden bezorgd. Voor de bezorgploeg was dit altijd een enorme belasting. Nu we kunnen beschikken over een ruimte bij de Beschuitstoren stoppen we daarom met deze werkwijze. Vanaf 24 november houden we elke zaterdagmiddag van 13.00-15.00 uur zitting bij de Beschuitstoren. De leden die onverhoopt de Genootschapsdag niet hebben bezocht, kunnen dan alsnog het jaarboek en de beschuitbus ophalen.

Volg ons

facebook
MailPoet