header_zaanbrug_1894

GENOOTSCHAPSNIEUWS 22 MAART 2023

Badmeester en verzetsman Jan Kuijper (1907). Foto Waterlands Archief
Piet Grandiek (1924) werkte tijdens de Tweede Wereldoorlog als dwangarbeider in Duitsland. Foto Waterlands Archief

ALGEMENE LEDENVERGADERING MET LEZING EN FILM

Graag brengen wij de jaarlijkse Algemene ledenvergadering van het Historisch Genootschap Wormer nogmaals onder uw aandacht. Ook niet-leden zijn welkom.

Datum: donderdag 23 maart 2023
Aanvang: 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur
Locatie: Stoomhal, Pakhuisplein 44, Wormer

Na een kort huishoudelijk gedeelte volgt een lezing van Mathilde Kors, coördinator publiek en plaatsvervangend archivaris van het Waterlands Archief in Purmerend.
Zij zal iets vertellen over twee oorlogsarchieven uit Wormer die bij het Waterlands Archief te vinden zijn: die van verzetsman Jan Kuijper (1907) en het archief van Piet Grandiek (1924) die als dwangarbeider in Duitsland te werk was gesteld. Tijdens de presentatie zijn bijvoorbeeld oude foto’s te zien en een aantekenboekje van Kuijper uit 1944. Van Piet Grandiek zijn onder andere brieven te zien die hij vanuit Duitsland naar zijn familie schreef. De bewogen oorlogsgeschiedenis van deze twee Wormers komt zo heel dichtbij!


Na de pauze zal de film Wormer 700 jaar tolvrij worden vertoond. Deze film geeft een prachtig beeld van het gelijknamige feest in de laatste week van mei 1981 te Wormer. Ze is gebaseerd op films van Thom Ammeraal en C. Minke, door hen geschonken aan het Genootschap.

Graag tot ziens in de Stoomhal,

Met vriendelijke groet,

Bestuur Historisch Genootschap Wormer

Volg ons

facebook instagram youtube 
Email Marketing Powered by MailPoet