header_pakhuizen

Extra bericht Genootschap 13-3-20

Beste lezer,

Als gevolg van het door de regering genomen besluit om alle bijeenkomsten met meer dan 100 aanwezigen te verbieden, is ook de op donderdag 19 maart 2020 te houden Algemene Ledenvergadering van het Historisch Genootschap Wormer afgelast.

Zodra het weer mogelijk is, zal een nieuwe datum voor deze ledenvergadering worden vastgesteld.

Met vriendelijke groet,
Historisch Genootschap Wormer
bw_zaan_13
Pakhuizen aan de Veerdijk, Wormer.

Oproep afstudeerproject online erfgoedcollecties

WEB_STEMPEL
Lakstempel van de 'maire' van Wormer. (Collectie Historisch Genootschap Wormer)
Mijn naam is Brian Jakobs en ik studeer op de HvA aan de opleiding Communication & Multimedia Design. Hier word ik opgeleid tot Visuele Interface Designer, waarbij ik websiteconcepten uitwerk tot digitale klikbare prototypes. Ik zit momenteel in het laatste jaar en ben begonnen aan mijn afstudeerproject.
Voor mijn afstudeerproject ben ik bezig met een onderzoek naar het toegankelijker en leuker te maken van online museumcollecties. Daarvoor is het voor mij belangrijk om te leren waar er vraag en interesse naar is, zodat de mooie collecties niet onopgemerkt blijven voor het grote publiek. Mijn focus voor dit onderzoek ligt vooral op historische, culturele musea.

Verhaal over herberg
Het Moriaanshoofd

Herbergier Marc Lindhout Foto Inge Molenaar
Herbergier Marc Lindhout. (Foto Inge Molenaar)
Het Historisch Genootschap heeft meegewerkt aan een verhaal over Het Moriaanshoofd, de oudste herberg van de Zaanstreek. Het is te vinden op de website van Oneindig Noord-Holland, de organisatie die het voortbestaan van kennis en verhalen over het erfgoed in de provincie Noord-Holland waarborgt. Klik op https://onh.nl/verhaal/kolven-in-de-oudste-herberg-van-de-zaanstreek om het verhaal over onze dorpsherberg te lezen.

Het boek Van Schuim tot kraag over Het Moriaanshoofd en de andere cafés in Wormer en Jisp is nog altijd te koop bij het Genootschap. Het is te bestellen via onze website, meer informatie op: https://genootschapwormer.nl/overige-publicaties/.

Volg ons

facebook 
MailPoet